Hae
Minä ja lapseni

Ensilumi

Heräsimme lasten kanssa aamulla pikkuisen ennen yhdeksää. Fiona oli heti nenä kiinni keittiön ikkunassa ja katseli innoissaan lumihiutaleita. Vihdoinkin tänne meille Lappeenrantaan on satanut ensilumi.

Meillä oli suunnitelmassa lähteä ennen Sebastianin päiväunia metsäretkelle ja mummilaa.

Pakkasin meidän laukun ja aloimme valmistautumaan lähtöön.

Metsäretki

Myös mummilan lähellä olevaan metsään oli satanut kaunis ensilumi. Fiona hyppi ja kieri lumihangessa innoissaan.

Meillä ei ollut tällä kertaa eväitä mukana, mutta veikkaan ettei Fiona olisi edes malttanut niitä syödä. Mietin, muistaakohan meidän taapero viime talvesta mitään. Sen verran ihmeissään ja innoissaan hän oli lumesta.

Piirtelimme oksalla kuvioita lumihankeen, sydämiä ja kukkia. Fiona olisi halunnut, että piirrän auton ja lentokoneen. Loppui äidiltä piirtämistaidot kesken tässä kohtaa.?

Oli ihana seurata pienen taaperon iloa, lumi oli niin ihmeellistä ja kiinnostavaa.

Metsäretken jälkeen lähdimme ajelemaan kohti mummilaa.

Meillä oli suunnitelmissa syödä äitini tekemä herkullinen lounas ja sitten lähteä veljeni kanssa ruokakauppaan ostamaan tarvikkeet illan ruokaa varten. Olin luvannut tehdä meidän koko porukalle pari peltiä kebab- ja kasvispizzaa.

Minulla on ollut jo pitkään tapana tehdä mummilassa aina iltapalaa. Yleensä äitini haluaa tehdä lounaan/päivällisen. Minä vuorostani vastaan sitten iltapalasta.

Iltapäivä

Lähdimme vielä uudestaan ulkoilemaan lasten päiväunien ja välipalan jälkeen. Tein ulkoilun jälkeen lämpimän kaakaon kermavaahdolla ja kirjoitin yhden blogipostauksen valmiiksi.

Alkuillasta aloimme tekemään pizzataikinaa kohoamaan, ei ole ihan hetkeen tullut tehtyä itse pizzaa. Minusta on kivaa ottaa taapero mukaan ruoanlaittoon ym kodin askareisiin. Fiona oli todella innoissaan, kun pääsi auttamaan pizzan teossa. Hän sai oman kipon ja vispilän, pieni Sebastian katseli keittiön lattialla kun me kokkasimme. Hänkin sai oman kauhan käteen.

Testasimme uutta pizzapohjan ohjetta, jota tulemme varmasti tulevaisuudessa käyttämään uudestaan.

Loppupäivä meillä menikin rauhallisissa merkeissä. Fiona maalasi vesiväreillä ja liimasimme vanhoja eläintarroja tarrakirjaan.

Ihanan rauhallista ja rentouttavaa, niin kuin mummilassa aina.?

Mukavaa torstaita sinulle?

 

Lue myös

Syksyinen metsäretki perheen kanssa

Syyspäivä mummilassa 

Meidän arkea voi seurata myös instagramissa:

@minajalapseni

@minajalapseni_blogi

Facebook

Minä ja lapseni

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *